TIME

Search This Blog

Tuesday, June 30, 2009

Wireless Router For Your Home



Assalamulikum...

Lowyat la sasaran aku kali nie.... hahahah

Wireless Router yang dicari....!!
Sampai pening dibuatnye, kedai lain cite lain, kedai nie cite lain... yang mane satu betul ??

Masaalah Coverage ?? Data Speed ?? Download ? Harga ? Brand ?

Kali nie aku nak Share skit dgn korang tentang Wireless Router !!


Terbahagi ker pada 3 jenis

Wireless B Router
Router nie yang paling murah, around rm50-100. Coverage dia pun x jauh dalam 50 meter untuk tempat yang open, kalau ader halangan (dinding) kurang la skit coverage dia.. untuk basic internet , ader security connection, ader 4 port utk LAN cabel (ikut model)... speed 54Mbps

Wireless G Router
Router nie pertengahan, harga around rm100-170 ikut model, Coverage dalam 100 meter untuk tempat open and klau ader halangan kurang skit.. nie pun untuk basic internet, ader security connection..... speed 54Mbps

Wireless N Router
Router nie mahal skit, around rm 180-300 ikut model.. coverage 300 meter untuk tempat open, boleh sharing untuk streaming video, multiplayer games, video monitoring.. nie klau letak kat rumah boleh dikategorikan smart house (tp byk pakai modal) speed aroud 100 Mbps


Wireless N+ Router
Same mcm kat atas, cube da di upgared dengan speed yang menggila coverage yang jauh sehingga 300 meter, boleh sambung dengan wireless printer, webcam or gaming.. Harga around rm 350.00-500.00. Ikut model



Note:
Bagi sesiapa yang nk Pasang Router kat rumah, aku rakemen kan Wireless G Router, sebab murah dan coverage dia pun ngam2 untuk sebijik rumah, ader jugak security connection untuk melindungi line korang dari diceroboh.. dan lagi satu sebabnya, aku pun pakai wireless G router D-link.

Perkhidmatan:

Aku jugak ader membuat perkhidmatan memasang wireless Router di rumah,
kedai, pejabat..
Wireless Router + Pemasangan , Harga boleh dirunding...!

Untuk Pertanyaan E-mail yelozero@gmail.com thanks




No comments: